3 situaties waarbij de Feliway een uitkomst biedt voor jouw kat!

Huisdieren zijn heel fijn om te hebben. Het is ons maatje, ons beste vriendje en onze steun en toeverlaat. Zelf heb ik al jaren katten en ben ik met katten opgegroeid. Het allervervelendst vind ik dan ook als ik merk dat mijn kat niet lekker in zijn/haar velletje zit of als hij/zij ziek is. Ik kan me dan dagenlang zorgen maken en wil zó graag dat het goedkomt. Een tijdje terug heb ik een apparaatje ontdekt dat in heel veel van die gevallen, dus als je merkt dat je kat niet zo lekker in zijn vel zit, een uitkomst kan bieden. Het apparaatje heet de Feliway en ik zal in deze blog uitleggen in welke situaties dit een uitkomst kan bieden en zorgen dat je katje weer vrolijk is! 

Wat doet het? 

De Feliway is dus een apparaatje dat je kan aanschaffen en kan helpen om je kat tot rust te brengen. Maar wat doet zo’n Feliway dan eigenlijk? De feliway, een product wat je bijvoorbeeld bij Medpets kan aanschaffen, is een apparaatje dat feromonen verspreidt. Normaal doet een kat dit zelf om zijn territorium af te bakenen, maar wanneer je kat gestrest, angstig of ziek is kan hij/zij stoppen met deze feromonen aanmaken. Dan kan de Feliway, die kunstmatige kalmerende feromonen verspreidt, dus een uitkomst bieden! 

Oud & nieuw

Allereerst kan dit fijn zijn in de weken voor en na Oud & Nieuw en op de avond zelf. Veel huisdieren zijn namelijk bang voor het vuurwerk en worden hierdoor hier angstig. Omdat het niet 1 avond is maar vaak wekenlang vuurwerk wordt afgestoken, kan een Feliway in huis halen geen kwaad. Op die manier kan je kat rustig deze weken doorkomen en zal hij/zij niet wekenlang stress of angst ervaren. Want stress en angst is natuurlijk voor niemand goed, dus ook niet voor je kat! 

Nieuw familielid 

Daarnaast kan de Feliway een uitkomst bieden als er een nieuw familielid in huis komt. En dan bedoel ik natuurlijk niet een kind dat weer thuis komt wonen of een nieuw broertje of zusje dat gebeuren wordt, maar een nieuwe kat! Het is natuurlijk hartstikke leuk als een kat in zijn/haar eentje is om hem/haar een maatje te geven. Zeker als je kat veel thuis alleen zit is dit heel fijn voor hem/haar zodat hij/zij iemand heeft om mee te spelen. Maar, zeker in het begin, kan het ook wel een beetje eng zijn voor je kat als er ineens een nieuw dier bijkomt. Mocht je kat dus heel gestrest of angstig worden dan kan de Feliway hierbij helpen. De feromonen kunnen helpen om de balans tussen de katten te creëren en de rust te herstellen.