7 december 2021

Ben je op zoek naar een camion occasion?

Wanneer je een transportbedrijf hebt, dan weet je hoe belangrijk camions zijn. Je kunt er werkelijk niet buiten. Maar om nu iedere keer een nieuwe camion aan te schaffen, dat is nergens voor nodig. Je kunt heel goed een camion occasion aanschaffen. Een camion occasion doet in niets onder voor een nieuwe camion. Alleen de prijs zal een groot verschil maken. Kies je voor een camion occasion, dan werk je ook nog eens mee aan een beter milieu. Er hoeft geen nieuwe camion gebouwd te worden en een bestaande camion kan nog heel wat kilometers maken.

Maar hoe zit het met het onderhoud?

Wanneer je kiest voor een camion occasion, wil je zeker weten dat alle onderhoud is uitgevoerd en ook nog dat het goed is uitgevoerd. Dat de onderhoudsbeurten op tijd zijn gedaan en dat de materialen die gebruikt zijn alleen van de beste kwaliteit zijn. Vraag daarom bij het aanschaffen van een camion occasion altijd om het onderhoudsboekje. Hierin staat aangetekend welk onderhoud op welk moment is uitgevoerd. Ook staan hier vaak aantekeningen in over onderhoud dat in de nabije toekomst moet gebeuren.

Zomaar een camion occasion aanschaffen?

Ook voor een gebruikte camion ga je natuurlijk niet over één nacht ijs. Het blijft een flinke investering en dus is gedegen onderzoek belangrijk. Je moet bepalen welke soort camion je nodig hebt voor jouw bedrijf en ook wat je budget is. Op de site kun je heel gemakkelijk zoeken op deze eisen. Ook kun je er het merk van jouw voorkeur aangeven. Zo zorg je ervoor dat je de gebruikte camion aanschaft waar je echt iets aan hebt. Het kan natuurlijk zijn dat de kleur van de camion niet past bij je wagenpark. Maar dat kan altijd aangepast of overgespoten worden. Ook de bestickering kun je er in een later stadium op laten maken.

Welke camion heb je nodig?

Vervoer je glasplaten of melk? Vervoer je auto's of mest? Het is logisch dat je van tevoren bepaalt welke camion jij nodig hebt. Heb je alleen de truck nodig omdat de oplegger nog goed is? Dan is de hoogte van de as belangrijk. Maar koop je een complete combinatie, dan ga je natuurlijk heel gericht op zoek naar de juiste truck met de juiste oplegger. Er zijn gebruikte camions in alle soorten en maten te vinden. Staat de camion die jij zoekt er onverhoopt niet tussen? Dan kun je een zoekopdracht plaatsen. En ondertussen blijf je natuurlijk de site in de gaten houden.

Dit heb je misschien gemist