Licht-koepels.be

Waarom lichtkoepels goed zijn voor vochtige huizen

Vocht in een huis is funest voor je woning. Het veroorzaakt schade waar je soms maar lastig vanaf komt. Bovendien kost het je vaak veel geld. Voorkom al die ellende die voortkomt uit vochtige kamers met een lichtkoepel in je dak. Bij Licht-koepels.be heb je meerdere koepels om uit te kiezen waarvan sommigen speciaal zijn ontworpen om te ventileren.

Licht-koepels.be

Wat is een lichtkoepel?

Met een lichtkoepel haal je licht in huis via het dak. Het is dus eigenlijk een soort dakraam maar dan voor platte daken. De koepel wordt in het dak bevestigd en zorgt zo niet alleen voor meer licht maar ook voor goede ventilatie. Sommigen zijn zelfs speciaal daarvoor ontworpen. Een lichtkoepel met ventilatiesysteem erin kun je tevens in allerlei maten vinden dus ook voor een wat kleiner dak is dit absoluut een optie. 

https://ideefixe.be/de-meerdere-functies-van-lichtkoepels/

Vormen

Een lichtkoepel kan vochtige kamers dus goed ventileren en biedt tevens een hoop extra natuurlijk licht. Dat maakt een ruimte beter leefbaar en zorgt bovendien voor een lagere energierekening omdat je in die donkere, vochtige kamers het kunstlicht nauwelijks meer hoeft te gebruiken. De lichtkoepels zijn te koop in verschillende vormen. Vierkante en ronde lichtkoepels zijn populair. Een koepel in piramidevorm of met een ronde bolling doen het ook goed omdat het vuil hier niet gemakkelijk op blijft liggen. Dan hoef je de koepel ook niet vaak schoon te maken van de buitenkant. Een piramidevormige koepel is het soort waar vuil het gemakkelijkst vanaf zal glijden.